دیدید گفتم بعدیش نوبت تهرانه


 جزئیات زلزله ای که دماوند، بومهن و تهران را لرزاند


زمین‏ لرزه ساعت 1 و 1 دقیقه و 36 ثانیه نیمه شب رخ داده است و بر اساس اعلام مدیریت بحران فرمانداری شهرستان دماوند کانون این زمین‏لرزه شهر بومهن از بخش مرکزی تهران اعلام شد.

هنوز خسارات احتمالی این واقعه طبیعی در شرق استان تهران اعلام نشده است.

شدت این زمین لرزه 3.8 ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین ثبت شده است.

این زمین‌لرزه در موقعیت جغرافیایی با عرض شمالی 35.83 درجه و طول شرقی 51.88 درجه ثبت شده است.

این زمین‌لرزه در 9 کیلومتری بومهن، 11 کیلومتری رودهن، 11 کیلومتری پردیس و 46 کیلومتری تهران رخ داده است.

این زمین‌لرزه در عمق هفت کیلومتری زمین رخ داده است.

وقوع این زمین‌لرزه را شبکه لرزه‌نگاری شرق تهران وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تأیید کرده است

شهر 40 هزار نفری بومهن در شمال شرق استان تهران، مسیر جاده آبعلی و در جوار شهرهایی مانند پردیس و رودهن قرار دارد.

این دیار از سال 1375 با ایجاد واحد مدیریت شهری به عنوان شهری متشکل از چند روستای مختلف به وجود آمد و در آن اقشار مختلفی از اقوام گوناگون زندگی می‏کنند.

این زمین‏لرزه در پردیس و شهرهای دیگر نیز احساس شد و هم‏اکنون شماری از مردم در خیابان‏ها به سر می‏برند.



زارع گسل مشا را از جمله گسل های فعال کشور توصیف کرد و یادآور شد: این گسل از گسل های فعال است که همواره انتظار زلزله های کوچک از آن می رود به گونه ای که در سال 89 زلزله ای با بزرگای 3.4 توسط این گسل رخ داد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله، بزرگای زلزله بامداد امروز را 3.8 ذکر کرد و گفت: گسل این زلزله گسل مشا و از جمله گسل هایی است که در شمال تهران قرار دارد.

دکتر مهدی زارع، با اشاره به جزئیات زلزله بامداد امروز شنبه 28 مرداد ماه منطقه دماوند و بومهن، افزود: این زلزله با بزرگای 3.8 در مقیاس ریشتر بوده که درعمق کم رخ داده است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله به بیان گسل مسبب این زلزله پرداخت و اظهار داشت: گسل مسبب این زلزله گسل "مشا" از گسل های البرز مرکزی و از جمله گسل های تهران است که در شمال تهران قرار گرفته است. این گسل از 35 کیلومتری تهرانپارس عبور می کند.
 
وی ادامه داد: این زلزله در مناطق دماوند، بومهن و در شمال شرقی تهران احساس شد.
 
زارع گسل مشا را از جمله گسل های فعال کشور توصیف کرد و یادآور شد: این گسل از گسل های فعال است که همواره انتظار زلزله های کوچک از آن می رود به گونه ای که در سال 89 زلزله ای با بزرگای 3.4 توسط این گسل رخ داد.
 
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به وضعیت تهران از نظر لرزه خیزی، اضافه کرد: تهران از نظر لرزه خیزی از مناطق پر خطر با ریسک لرزه خیزی بالا است و روی گسل های مشا،‌ کهریزک و ایوانکی قرار گرفته است.
 
وی با تاکید بر اینکه زلزله امروز هرگز ربطی با زلزله اهر-ورزقان ندارد، خاطر نشان کرد: رخ دادن زلزله در منطقه اهر-ورزقان که گسل مسبب آن گسل اهر بوده هرگز ربطی به زلزله امروز بومهن و دماوند ندارد.